Hesabımı veya verilerimi nasıl silerim?
Önce ayrım: silme işlemi yalnızca kayıtlı bir hesap için geçerlidir.
Hesapsız katıldıysanız silinecek bir hesap yoktur. Bunun yerine yüklediğiniz fotoğrafları tek tek kaldırırsınız – bkz. Kendi fotoğrafımı nasıl silerim?
Silme işlemi nerede
Bölüm başlığı “Silme işlemi nerede”Sağ üstteki avatardan Hesap ayarları’nı açın ve Güvenlik sekmesine geçin. En altta Gelişmiş ayarlar’ı genişletin; içinde, Hesap Yönetimi altında Hesabı sil bulunur.


Özel durum – tek sahibi olduğunuz etkinlikler
Bölüm başlığı “Özel durum – tek sahibi olduğunuz etkinlikler”Herhangi bir şey silinmeden önce Photogala, bir etkinliğin tek sahibi olup olmadığınızı kontrol eder.
- Değilseniz, yeşil İşlem gerektiren etkinlik yok mesajı görünür ve hemen devam edebilirsiniz.
- Öyleyseniz, bu etkinliklerin listesiyle birlikte İlgilenmeniz gereken etkinlikler görünür. Her biri için karar vermeniz gerekir: kayıtlı başka bir kişiye Devret veya Etkinliği sil.
Ancak her etkinlik halledildikten sonra Hesap silme işlemine devam et tıklanabilir hale gelir. O zamana kadar “Devam etmeden önce lütfen tüm etkinlikleri devredin veya silinmek üzere işaretleyin” yazar.


-
Hesap silmeyi onaylayın penceresinde e-posta adresinizi tam olarak hesabınıza ait olduğu şekilde yazın.
-
Ancak o zaman Silmeyi onayla etkin hale gelir.
Fotoğraflarınıza ne olur
Bölüm başlığı “Fotoğraflarınıza ne olur”Sizi şaşırtmaması için önemli: başkasının galerisine yüklediğiniz fotoğraflar, hesabınızı sildiğinizde otomatik olarak kaybolmaz. O galeride kalırlar, ancak artık sizinle ilişkilendirilmezler.
Gerçekten kaldırılmalarını istiyorsanız bunu önceden yapın:
- Hâlâ oturum açıkken kendi fotoğraflarınızı tek tek silin – bkz. Kendi fotoğrafımı nasıl silerim?
- Kişi aramasını kullandıysanız selfie’nizi ve yüz verilerinizi kaldırın – bkz. Yüz tanıma ve gizlilik.
- Bundan sonra hâlâ açık kalan her şeyi ilgili organizatörle halledin. İletişim bilgilerini etkinliğin yasal sayfalarında bulursunuz – bkz. Gizliliğiniz.